Friday, February 6, 2009

MASIH WARASKAH NIZAR?

"Kita akan mempertahankan kerajaan Pakatan Rakyat Perak sehingga ke titisan darah terakhir," demikian penegasan Menteri Besar Perak Dato' Seri Mohd Nizar Jamaludin di hadapan kira-kira 10,000 penyokongnya yang membanjiri kediaman rasmi malam tadi. Beliau yang memberi ucapan yang berapi dan penuh semangat demi mempertahankan kerajaan rakyat daripada dirampas oleh kerajaan BN. Beliau juga berkali-kali membuat penegasan tidak akan meletak jawatan Menteri Besar biarpun sudah mendapat arahan daripada Duli Yang Maha Mulia Sultan Perak. - Sumber Detikdaily

Wak rasa Nizar nie sudah kena penyakit gila kuasa. Orang yang dah pernah rasa sedikit kuasa yang diberi Allah, apabila diambil balik kuasa, terus hilang pertimbangan dan pedoman. Apa yang dimaksudkan oleh beliau hingga ke titisan darah terakhir??? Sanggup mati ke? nak lawan Raja ke?? Susah nak tafsir maksud yang dilafazkan.

Orang Melayu pantang biadap terhadap Raja apatah lagi derhaka. Wak nak ingatkan Nizar, bawalah bersabar. Teguhkan iman. Kalau nak lawan, ikutlah peraturan yang ditetapkan oleh undang-undang. Lawanlah di mahkamah, bukan dengan cara mengapi-apikan rakyat.

No comments: